You are currently viewing A AVUT LOC CONCERTUL EXTRAORDINAR DE COLINDE AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

A AVUT LOC CONCERTUL EXTRAORDINAR DE COLINDE AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

În  Sala „Independența” din Târgoviște, în prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, a avut loc, luni, 20 decembrie 2021, Concertul extraordinar de colinde al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Evenimentul a fost deschis de Pc. Pr. lect. univ. dr. Sorin Bute din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște și slujitor la Parohia Săcueni, care a evocat importanța teologică a colindelor ce ne transmit minunata veste a Nașterii Domnului și ne îndeamnă să ne asemănăm cu păstorii și cu îngerii din noaptea cea sfântă de la Betleem, pentru a vesti pe Hristos contemporanilor noștri.

Concertul a fost susținut de Corul „Valachia Christiana” al Arhiepiscopiei Târgoviştei și de Corala Catedralei din Târgoviște, ambele dirijate de către maestrul Mihail Vlădăreanu, care au interpretat colinde românești și din repertoriul internațional, cu deosebită sensibilitate și profesionalism.

Evenimentul  a beneficiat de participarea extraordinară a maestrei Cristina Munteanu, a mezzosopranei Ștefania Chițulescu, a pianistului Alexandru Burcă și a tenorului Vlad Miriță, cunoscuți artiști și promotori ai valorilor creștine și românești, în spațiul public, prin intermediul muzicii.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre rolul  mărturisitor al colindelor în aprofundarea credinței noastre și despre importanța lor duhovnicească în pregătirea pentru întâmpinarea, în atmosferă de bucurie, de lumină și de speranță, a marii sărbători a Nașterii Domnului. Crăciunul este o celebrare a credinței creștine și un mijloc de a ne reaminti de  fundamentele speranței noastre,  de intensificare a iubirii față de aproapele și de promovare a valorilor  Evangheliei lui Hristos. Pe ea s-a fondat, de altfel, civilizația actuală, de aceea, sărbătoarea Nașterii Domnului  aparține identității profunde a întregului spațiu euro-atlantic.

În încheiere, Mitropolitul Nifon a prezentat Almanahul bisericesc al Arhiepiscopiei Târgoviștei pe anul 2022, calendarul bisericesc pe anul 2022, în variantele sale: foaie, agenda și de birou, precum și câteva CD/DVD-uri ale Coralei Arhiepiscopiei Târgoviștei, toate apărute la Editura noastră eparhială.

La concert au luat parte toți membrii Permanentei eparhiale, protopopi, profesori de Teologie și de Religie, preoți, oficialități locale și județene, reprezentanți în Parlamentul României ai județului Dâmbovița, precum și reprezentanți ai presei locale.

Evenimentul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube ale Arhiepiscopiei Târgoviștei.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI