You are currently viewing A AVUT LOC TÂRNOSIREA BISERICII PAROHIEI DUMBRAVA DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

A AVUT LOC TÂRNOSIREA BISERICII PAROHIEI DUMBRAVA DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

          

          

          

 

   Numeroși credincioși au participat duminică, 11 noiembrie 2018, la slujba de târnosire a primei biserici din satul Dumbrava, comuna Ulmi, judeţul Dâmbovița, cu hramul Sf. M. M. Dimitrie, din Protoieria Târgoviște Sud.
   Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, preoți și diaconi, după ce în prima parte a zilei a oficiat slujba de târnosire a acestui sfânt locaș.
   Înaltul Ierarh a vorbit despre însemnătatea târnosirii bisericii în cadrul comunității de credință parohiale, despre faptul că jertfa enoriașilor pentru ctitorirea acestui sfânt locaș reprezintă o modalitate de aprofundare a comuniunii și a solidarității parohiale, precum și un mijloc de slujire concretă a aproapelui. Înaltpreasfinția Sa a aprofundat și Parabola Samarineanului milostiv, evidențiind opera milostivirii și a vindecării dumnezeiești, precum și faptul că Mântuitorul Hristos, prin tot ceea ce a făcut pentru mântuirea noastră este, pentru noi toți, Samarineanul Milostiv și, de aceea, avem datoria de a fi alături de aproapele nostru, mai cu seamă când este copleșit de necazuri și nevoi.
   La final, Mitropolitul Nifon a hirotesit întru iconom stavrofor pe Pr. Iulian Ambrozie, parohul acestei comunități, și a acordat distincții mitropolitane unor sponsori, donatori și sprijinitori ce au avut o contribuție importantă la construirea bisericii parohiale din Dumbrava.
   Având trei turle, biserica, prima din satul Dumbrava, a fost edificată, în formă de cruce, între anii 2013-2018, cu binecuvântarea și la inițiativa Înaltpreasfinției Sale, precum și cu străduința preotului paroh.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI