You are currently viewing A FOST RESTAURAT MORMÂNTUL PĂRINTELUI ION POPESCU BĂRBULEȚ DIN CIMITIRUL CENTRAL AL MUNICIPIULUI TÂRGOVIȘTE

A FOST RESTAURAT MORMÂNTUL PĂRINTELUI ION POPESCU BĂRBULEȚ DIN CIMITIRUL CENTRAL AL MUNICIPIULUI TÂRGOVIȘTE

 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a fost restaurat mormântul  Preotului Ion Popescu Bărbuleț, aflat în Cimitirul Central din Târgoviște.

Părintele a slujit la Mânăstirea Stelea din Târgoviște și este una din personalitățile cunoscute ale comunității noastre,  care a participat la Primul Război Mondial, în cadrul celebrului Regiment 22 Infanterie.

Mormântul Părintelui Ion Popescu Bărbuleț a fost în stare de părăsire, de aceea, s-a impus restaurarea lui, prin intermediul Departamentului Cimitire, Monumente și Servicii Funerare al Sectorului Administrativ-Bisericesc din cadrul Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Documentele vremii consemnează că Preotul Popescu I. Bărbuleţ, de la Regimentul 22 Infanterie: “e rezistent, preot serios şi moral, care inspiră foarte multă încredere şi dragoste trupei. Posedă darul vorbirii şi are puterea de a înflăcăra pe auditor. Oficiază foarte frumos. A însoţit regimentul în tot cursul campaniei. Este un caracter ales, om destul de cult, cumpătat, chiar sobru, poate fi luat ca model în corpul preoţesc.(Dr. Cioroianu).”

 

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI