You are currently viewing A TRECUT LA CELE VEȘNICE PREOTUL PENSIONAR NICOLAE LUPEA LA VÂRSTA DE 82 DE ANI

A TRECUT LA CELE VEȘNICE PREOTUL PENSIONAR NICOLAE LUPEA LA VÂRSTA DE 82 DE ANI

   

   Preotul Nicolae Lupea s-a născut în ziua de 20 septembrie 1937, ca fiu al Preotului Aurelian Lupea din Moreni. A mai avut patru frați: Eustațiu, Marian, George și Mihai. Părintele Aurelian s-a îngrijit de buna educație a fiilor săi, călăuzindu-i pe calea spiritualității ortodoxe și îndrumându-i la studii în diferite domenii.

   Părintele Nicolae Lupea a fost hirotonit, după terminarea studiilor de teologie, pe seama Parohiei Hăbud din județul Prahova.

   Dăruit de Dumnezeu cu copii, fetele sale Gabriela, Daniela și Mihaela au fost educate în spiritul credinței noastre creștine, ortodoxe, promovând cu tenacitate în domeniile lor de activitate.

   Datorită unei suferințe fizice, nu a mai putut sluji ca preot timp de 22 de ani, timp în care a lucrat la lucrat la Schela Petrolieră Moreni, Schela Petrolieră Videle, apoi la Primăria Moreni.

   În anul 1991, și-a reluat slujirea preoțească la Biserica Stavropoleos din Moreni, unde a slujit alături de tatăl său, iar, mai apoi la parohiile: Slobozia-Aluniş, Călugăreni, Sultanu şi Ursei.

   A avut o contribuție importantă la îmbogățirea patrimoniului parohiilor unde a slujit și la reabilitarea bisericilor din Sultanu şi Ursei.

   Părintele Nicolae a trecut la cele veșnice, în urma unei grele suferințe, în ziua de 14 septembrie 2019.

   Slujba de înmormântare va avea loc în ziua de marți, 17 septembrie 2019, ora 12.00, la biserica Parohiei Stavropoleos din Moreni.

   Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI