You are currently viewing A VESTI NECONTENIT PREZENŢA BINEFĂCĂTOARE A LUI DUMNEZEU. SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

A VESTI NECONTENIT PREZENŢA BINEFĂCĂTOARE A LUI DUMNEZEU. SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

 

                  

 

   Marţi, 2 februarie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a celebrat Sfânta Liturghie, la Catedrala din Târgoviște, ocazie cu care a hirotonit întru preot pe tânărul diacon Gheorghe Răzvan Gagiu, absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, pe seama Parohiei Glodeni, cu hramul Sf. Ier. Nicolae, Protoieria Pucioasa.
   Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre semnificaţia spirituală şi misionară a sărbătorii Întâmpinării Domnului, arătând că Intrarea Domnului în Templul din Ierusalim se referă la faptul că, pe de o parte, El S-a arătat Împlinitorul şi Desăvârşitorul Legii Vechi, iar, pe de altă parte, este o invitaţie prentru credincioşii din toate timpurile de a se deschide prezenţei lui Dumnezeu în viaţa lor cotidiană şi de a mărturisi şi vesti aceasta contemporanilor.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI