ACORDAREA DUHOVNICIEI PENTRU TREI TINERI PREOȚI ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

ACORDAREA DUHOVNICIEI PENTRU TREI TINERI PREOȚI ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

Trei tineri preoţi, recent hirotoniți: Traian – Alexandru Miu, de la Parohia Șotânga, Protoieria Pucioasa, Pr. Radu – George Dinescu de la Parohia Vulcana Pandele, Protoieria Pucioasa și Marius-Cosmin Cătălina, de la Parohia Burduca, Protoieria Găești, au fost hirotesiți întru duhovnic, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, joi, 11 martie 2021, în biserica Kretzulescu, Paraclis al Reședintei.

În cuvântul său de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a îndemnat pe noii duhovnici să contribuie la aprofundarea vieții duhovnicești de la parohiile lor, mai cu seamă prin intermediul intensificării educației catehetice, în special în rândul noilor generații. De asemenea, Mitropolitul Nifon a evocat necesitatea sprijinirii eforturilor generale de limitare și de eradicare a pandemiei cu noul coronavirus, mai ales prin intermediul activităților social-filantropice.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinţia Sa a oferit în dar tinerilor preoți câte un Molitfelnic și o cruce de binecuvântare.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI