You are currently viewing ACȚIUNI SOCIAL-FILANTROPICE ȘI EDUCAȚIONALE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI ÎN PREAJMA SĂRBĂTORII NAȘTERII DOMNULUI

ACȚIUNI SOCIAL-FILANTROPICE ȘI EDUCAȚIONALE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI ÎN PREAJMA SĂRBĂTORII NAȘTERII DOMNULUI

          

 

     

 

   Duminică, 18 decembrie 2016 și luni 19 decembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, s-au desfășurat mai multe acțiuni social-filantropice și educaționale, după cum urmează:
   Tineri de la Parohia Geangoești, însoțiți de părintele Ovidiu Adrian Gâmbă, au mers cu colindul la Spitalul Județean din Târgoviște, oferind daruri bolnavilor internați în mai multe secții ale instituției. Apoi, tinerii au mers să colinde maicile de la mânăstirile Dealu și Viforâta, locașuri de cult binecunoscute din apropierea istoricei Cetăți de Scaun muntene.
   În baza Parteneriatului dintre Biserică și Școală, după Sfânta Liturghie, elevi de la Şcoala nr. 4, Şcoala nr. 3 şi Colegiul Național Nicolae Titulescu, îndrumaţi de profesorii lor de religie şi de Pr. Silviu Neaga, au susţinut un concert de colinde în biserica Parohiei Pucioasa II, iar la finalul manifestării toți colindătorii au primit daruri. Preoții George Liviu Leu și Constantin Tuţă, de la parohiile Cojocaru și Zăvoiu, au mers la Căminul de bătrâni din Uliești și au oferit produse igenico-sanitare.
   De asemenea, preoții Dragoș Sârbu, Emanuel Șerbănescu, Oancea Nicolae și Stancu Ștefan de la parohiile Ghirdoveni II, Hăbeni, Bucșani, urmare a unor colecte parohiale, au oferit, în apropierea sărbătorii Nașterii Domnului, Centrului social de la Țuicani și Centrului social de la Bucșani, îmbrăcăminte, materiale de curățenie și lenjerii de pat.
   Parte a proiectului eparhial săptămânal de sprijinire a centrelor sociale din județul Dâmbovița, inițiat de către Înaltpreasfinția Sa, aceste acțiuni caritabile, care s-au ridicat la suma de 10.500 lei, se doresc a fi un bun exemplu pentru toți cei ce doresc să-și ajute semenii aflați în situații dificile.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI