You are currently viewing ACTIVITATE EDUCAȚIONALĂ LA LICEUL TEORETIC IANCU C. VISSARION DE LA TITU

ACTIVITATE EDUCAȚIONALĂ LA LICEUL TEORETIC IANCU C. VISSARION DE LA TITU

 

   

   În cadrul Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, în Patriarhia Română, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, marți, 30 mai 2017, la Liceul Teoretic Iancu C. Vissarion din orașul Titu, s-a desfasurat activitatea educațională intitulată „Curajul mărturisirii credinței la Penitenciarul Jilava – Fortul 13″, la care au participat elevi și profesori ai liceului.
   Activitatea a fost coordonată de Pr. Stan Nicolae Radu, profesor de Religie al școlii, care alaturi de un grup de tineri, a organizat o vizită la Penitenciarul Jilava, Fortul 13, locul unde au pătimit mulți mărturisitori ai credinței în perioada regimului comunist.
   Tinerii au realizat și un film documentar, ce a fost vizionat de catre participanții la activitatea educațională menționată mai înainte, după care au fost susținute referate despre viața și activitatea Pr. Nicolae Steinhardt, de la Rohia, binecunoscut intelectual evreu convertit la Ortodoxie în Penitenciarul Jilava.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI