You are currently viewing ACTIVITATE EDUCAȚIONALĂ LA RÂNCACIOV, ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

ACTIVITATE EDUCAȚIONALĂ LA RÂNCACIOV, ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

       

 

      Marţi, 13 februarie 2018, cu binecuvântarea Înalpresfinţitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în cadrul Anului omagial al făuritorilor Marii Uniri (din 1918) în Patriarhia Română şi în baza parteneriatului dintre Biserică şi Şcoală, s-a desfăşurat, la Şcoala Generală din Râncaciov, cu participarea unui mare număr de elevi, activitatea cultural-educaţională intitulată „Contribuţia Bisericii la Marea Unire”.

      În cadrul acesteia, Pr. Gheorghe Ştefănel, de la Parohia Râncaciov, a prezentat importanta implicare a Bisericii noastre, de-a lungul timpului, în conştientizarea unităţii de neam a credincioşilor din teritoriile locuite de români. Totodată, a fost evidenţiată personalitatea Patriarhului Miron Cristea, în acel timp fiind Episcop al Caransebeşului, care a avut un rol evident în făurirea Marii Uniri, precum şi a celorlalţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe prezenţi în forurile hotărâtoare ale vremii.

      La final, după vizionarea filmului „Miron Cristea – figură marcantă a Marii Uniri”, s-a concluzionat că Biserica strămoşească a avut o contribuție hotărâtoare în cadrul luptei de emancipare a naţiunii române şi în realizarea unității noastre naționale.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI