You are currently viewing ACTIVITATE EDUCȚIONALĂ A UNOR ELEVI AI SEMINARULUI TEOLOGIC SF. IOAN GURĂ DE AUR LA MĂNĂSTIREA STELEA DIN TÂRGOVIȘTE

ACTIVITATE EDUCȚIONALĂ A UNOR ELEVI AI SEMINARULUI TEOLOGIC SF. IOAN GURĂ DE AUR LA MĂNĂSTIREA STELEA DIN TÂRGOVIȘTE

Elevii clasei a VII-a din cadrul Seminarului Teologic Liceal Ortodox Sf. Ioan Gură de Aur, îndrumați de Pr. Prof. Stana Bogdan, au desfășurat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, joi, 24 februarie 2022, o activitate educațională – Revelație în credință- în cadrul Mănăstirii Stelea din Târgoviște.

Elevilor le-a fost prezentată istoria mânăstirii și rolul ei cultural în istoria noastră națională și bisericească, pe această temă închegându-se un amplu și fructuos dialog. Cu prilejul vizitei în sfântul locaș și la Muzeul Eparhial de la Mânăstirea Stelea, au fost evocate câteva din personalitățile legate de acest complex monahal, precum: Sf. Ier Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, voievozii Matei Basarab și Vasile Lupu, Udriște Năsturel, ori celebra instituție educațională medievală ce a funcționat aici Schola graeca et latina.

Reamintim că Mânăstirea Stelea a fost complet reabilitată, la inițiativa Mitropolitului Nifon (2002-2016), în cadrul complexului monahal fiind înființat Muzeul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei (2017).

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI