You are currently viewing ACTIVITATE METODICĂ SEMESTRIALĂ CU PROFESORII DE RELIGIE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

ACTIVITATE METODICĂ SEMESTRIALĂ CU PROFESORII DE RELIGIE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

    

   Joi, 30 martie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, a avut loc, în Sala de festivități a Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, activitatea metodică semestrială cu profesorii de Religie.

   Pc. Pr. dr. Ionuț GHIBANU, Vicar Eparhial, având alaturi pe Pc. Pr. dr. Ionuț ILEANA, Consilier Eparhial, și pe Pc. Pr. dr. Mihail STAN, Inspector de Religie, a prezidat  această  întrunire și a prezentat mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfinției Sale.

   Tema întâlnirii, intitulată Teologi mărturisitori ai credinței ortodoxe în județul Dâmbovița, a fost prezentată de către Pc. Pr. prof. Marian Dobrescu, iar dna. Prof. Daniela Din a prezentat referatul cu titlul Parteneriatul Scoală – Biserică, exemple de bune practici.

   Apoi,  s-au discutat mai multe aspecte ale desfasurarii Parteneriatului dintre Biserică și Școală în acest semestru, dintre care menționăm: colaborarea cu preoții de la parohii, desfășurarea Olimpiadei Naționale de Religie, faza județeană, participarea la Marșul pentru viață – 2017, la Concursul Național de Creație Icoana și școala mărturisirii și la concursul județean Bucuria Învierii Domnului în suflet de copil.

   In continuare, Pc. Pr. Prof. univ. dr. Marian VÎLCIU și Pc. Arhidiac. dr. Bogdan HRESTIC au adus  în atentie oferta educațională a Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște și a Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur„, pentru anul școlar 2017-2018, spre a fi popularizată în școlile și liceele dâmbovițene, iar, la final, a fost lansat numărul 11 al revistei Evlavia, publicație a profesorilor de Religie din județul Dâmbovița.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI