You are currently viewing ACTIVITĂȚI CU TINERII LA PAROHIA BUTOIU DE SUS

ACTIVITĂȚI CU TINERII LA PAROHIA BUTOIU DE SUS

În cadrul Concursului Național Catehetic “Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului” , cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la Parohia Butoiu de Sus din Protoieria Găești, s-au desfășurat, luni, 27 martie 2023, sub coordonarea Preotului paroh Ștefan Nica, o serie de activități la care au participat tineri din localitate împreună cu vârstnici din parohie.
A fost organizată o șezătoare în vechea biserică de lemn a satului, unde au învățat despre meșteșugurile de odinioară, au ascultat povești din vremuri de demult, au cântat și au recitat poezii. Apoi, au participat la o prezentare a însemnătății colivei în cadrul cultului și au decorat împreună cu bunicile lor grâul fiert și îndulcit.
Tinerii au ajutat la pregătirea mesei pentru cei prezenți și au distribuit pachete cu mâncare la casele bătrânilor care nu se pot deplasa, în cadrul demersului intitulat “Ciorbițe pentru bunicuțe”. De asemenea, a fost prezentată o cateheză intitulată “Copilăria, tinerețea, maturitatea și bătrânețea -vârste ale mântuirii”, care s-a încheiat cu un joc catehetic în cadrul căreia grupele de participanți au alcătuit rugăciuni specifice celor patru categorii de vârstă.
Toate activitățile realizate au avut scopul de a conștientiza legătura care există între generații.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI