You are currently viewing ACTIVITĂȚI EDUCAȚIONALE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI ÎN CADRUL PARTENERIATULUI DINTRE BISERICĂ ȘI ŞCOALĂ

ACTIVITĂȚI EDUCAȚIONALE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI ÎN CADRUL PARTENERIATULUI DINTRE BISERICĂ ȘI ŞCOALĂ

     

     

 

   Joi, 20 decembrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în cadrul parteneriatului dintre Şcoală şi Biserică, la Liceul teoretic Iancu C. Vissarion de la Titu, la inițiativa Pr. prof. Stan Nicolae Radu, a avut loc activitatea, intitulată „Oameni de cultură români-mărturisitori ai credinței creștine”. Au fost prezentate referate de către elevi despre viața și activitatea a trei mari personalități: Nae Ionescu, Petre Țuțea și Nichifor Crainic, care au pătimit in temnițele comuniste, mărturisind credința ortodoxă și împărtășind speranță și curaj celorlalți pentru păstrarea culturii și demnității naționale. Apoi, a avut loc un concert de colinde de către un grup de tineri sub îndrumarea Pr. prof. Stan Nicolae Radu.

   La Liceul Teoretic Ion Heliade Rădulescu din Târgoviște, s-a desfășurat acțiunea educațională, religioasă, culturală și umanitară, intitulată Crăciunul, sărbătoarea bucuriei. Cu prilejul acestei manifestări a fost prezentată importanța sărbătoarii Nașterii Domnului pentru omul contemporan. Pr. prof. univ. dr. Ștefan Florea de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Târgoviște a prezentat aspectele liturgice și implicațiile morale ale Crăciunului, iar domnul Prof. univ. dr. Alexandrul Nicolescu a dezbătut problema etimologică şi literară a sărbătorii. Prof. dr. Paul Scarlat a expus problematica din perspectiva științelor cognitive, după care Pr. dr. Marian Bugiulescu a vorbit despre rolul colindelor în misiunea pastorală a Bisericii. Apoi, elevii liceului au susținut un mic concert de colinde și au oferit daruri, copiilor îngrijiți în cadrul apartamentului social Sf. Ier. Nicolae aparținând Centrului Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI