ACTIVITĂȚI EDUCAȚIONALE ÎN CADRUL PARTENERIATULUI DINTRE BISERICĂ ȘI ȘCOALĂ ÎN PAROHII ALE ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

          

       Miercuri, 29 noiembrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în cadrul Parteneriatului dintre Biserică și Școală, preoții Gheorghe Safta și Iulian Petrescu, de la Parohia Sf. Arhangheli din Târgoviște, au derulat acțiunea culturală intitulată „Sunt român și sunt creștin”, dedicată Zilei Naționale a României, la care au participat elevii din ciclul gimnazial, de la Școala Paul Bănică din Târgoviște. La sfârșitul acțiunii, ce a constat dintr-un spectacol de cântece și poezii, organizată în colaborare cu doamna Maria Ceauș, profesor de Religie, au fost oferite profesorilor școlii „Diplome de Excelență” din partea parohiei, pentru buna colaborare dintre cele două instituții, urmând ca parohia să ofere daruri de Crăciun fiecărui elev din școală.

      În aceeași zi, preoții Gugu Oprea și Iulian Măcriș, de la Parohia Lemnul din Târgoviște, împreună cu elevi ai Liceului „Ioan Heliade Rădulescu” din Târgoviște, coordonați de Pr. Marian Bugiulescu, profesor de Religie, au derulat un proiect privind promovarea unității spirituale și naționale prin intermediul școlii și al Bisericii, ce a presupus un concurs de desene dedicat Marii Uniri, interpretarea de cântece patriotice și prezentarea unor eseuri legate de Ziua Națională a României.
      De asemenea, Pr. Ovidiu Adrian Gîmbă, de la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Geangoești, a desfășurat o activitate educațională la Școala Generală Râncaciov, unde a prezentat elevilor din clasele V-VIII filmul, intitulat „Viața Cuvioasei Maicii Parascheva”, după care au avut loc discuții pe baza acestuia, la final, părintele împărțind tuturor daruri constând din iconițe și dulciuri.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI