You are currently viewing ACTIVITĂȚI EDUCAȚIONALE RECENTE ALE PARTENERIATULUI DINTRE BISERICĂ ȘI ȘCOALĂ ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

ACTIVITĂȚI EDUCAȚIONALE RECENTE ALE PARTENERIATULUI DINTRE BISERICĂ ȘI ȘCOALĂ ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

     

     

 

   Marţi, 28 noiembrie 2017, cu binecuvântarea Înalpresfinţitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, în contextul Anului omagial al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română şi în baza parteneriatului dintre Biserică şi Şcoală, s-a desfăşurat la Parohia Râncaciov, activitatea cultural-educaţională, intitulată „Preoţi mărturisitori în temniţele comuniste”. În cadrul acestei, Pr. Ştefănel Gheorghe a evocat personalitatea Preotului Gabriel Remizovschi, slujitor al Parohiei Râncaciov între anii 1946-1975, care a fost închis în temniţa de la Aiud (1959-1964). După aceea, elevii şcolii generale din localitate au recitat poezii religioase, iar, la final, au depus flori la mormântul părintelui Gabriel Remizoschi.

   Tot ieri, la Parohia Gheboieni, în cadrul aceluiași tip de parteneriat mai sus amintit, elevii Școlii Gimnaziale Tătărani, însoțiți de profesoarul de Religie, dar și alți tineri ai parohiei din clasele de liceu, au participat, la invitația preoților slujitori, la întâlnirea cu doamna psiholog Niță Ivona, de la Direcția pentru Sănătate Publică Dâmbovița. Activitatea educativă a avut ca temă Prevenirea violenței și a abuzului emoțional, parte a campaniei, intitulate Stil de viață sănătos, preoții venind în completarea prezentării cu argumentele scripturistice potrivite. La activitate, au participat aproximativ 40 de elevi și tineri cărora li s-au distribuit, la finalul activității, pliante suport pentru tema parcursă și iconițe din partea parohiei.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI