You are currently viewing ACTIVITĂȚI SOCIAL-FILANTROPICE ȘI EDUCAȚIONALE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

ACTIVITĂȚI SOCIAL-FILANTROPICE ȘI EDUCAȚIONALE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

   

   Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, luni, 26 martie 2018, la Peniteniciarul Mărgineni, s-a desfășurat proiectul intitulat Vizita în penitenciar, ce a presupus vizita unor elevi de liceu din Municipiul Târgoviște, care au stat de vorba cu deținuți și au vizitat capela și alte spații ale instituției. Proiectul face parte din Strategia nationala de prevenire a criminalitatii, ce a fost inițiat de Penitenciarul Margineni, în colaborare cu Arhiepiscopia Târgoviștei, Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița și câteva licee din judet.
   Duminică, 25 martie,cu ajutorul Asociației ,,Mai întâi România„, Parohia Valea Leurzii a dăruit, cu sprijinul unor tineri din Comitetul de tineret parohial, pachete cu alimente la 70 de familii nevoiașe.
   Sâmbătă, 24 martie, Parohia Potlogi I, în parteneriat cu Școala Gimnazială și Căminul Cultural din localitate, au organizat o activitate cultural- artistică cu ocazia Orei Pământului. Activitatea s-a desfasurat la biserica parohială, ctitorie brâncovenească, unde în intervalul orar 20.30- 21.30 s-au stins luminile și participanții au aprins candele pentru a atrage atenția asupra importanței creației lui Dumnezeu ca unic spațiu de viață al omului. Au fost recitate poezii, iar corul școlii, condus de domnul profesor Mircea Bucescu a sustinut un concert.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI