You are currently viewing ADEVĂRUL ȘI FRUMUSEȚEA CREDINȚEI CREȘTINE – ÎNDRUMĂTOR PENTRU TINERII DE AZI.

ADEVĂRUL ȘI FRUMUSEȚEA CREDINȚEI CREȘTINE – ÎNDRUMĂTOR PENTRU TINERII DE AZI.

   Acest volum a apărut la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON și a fost alcătuit pe baza celor unsprezece broșuri misionare dedicate tinerilor, tipărite de către Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei, în câte 10.000 de exemplare, în perioada anilor 2009-2016, sub coordonarea Înaltpreasfinției Sale, pe diferite teme de actualitate creștin-ortodoxă, având ca scop promovarea și aprofundarea valorilor Evangheliei lui Hristos în societatea românească contemporană.
   Tematica abordată în cele 327 de pagini este variată și are ca scop sprijinirea catehizării tinerei generații, pentru a oferi viitorului Bisericii și societății noastre fundamente ferme pentru existența cotidiană și a educa noi generații de misionari și mărturisitori ai credinței străbune.
Rolul acestui adevărat catehism este acela de a oferi tinerilor răspunsuri adecvate și folositoare la neliniștile și provocările vieții, pentru a-i ajuta să depășească orice obstacol le-ar pune la încercare credința și speranța lor, dar și pentru a-i îndruma pe drumul vieții, în diferitele probleme cu care se confruntă.
   Aceste texte au fost elaborate de un comitet științific, coordonat de către Înaltpreasfinția Sa, format din profesori de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște și de la Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște, precum și preoți de la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI