You are currently viewing ADUNAREA GENERALĂ A ASOCIAŢIEI CENTRUL DIACONAL „CASA CREŞTINĂ” LA TÂRGOVIȘTE

ADUNAREA GENERALĂ A ASOCIAŢIEI CENTRUL DIACONAL „CASA CREŞTINĂ” LA TÂRGOVIȘTE

   

   Sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, joi, 18 ianuarie 2018, la Târgoviște, în Sala Mare a Centrului Eparhial, s-a desfășurat ședința Adunării Generale anuale a Asociaţiei Centrul Diaconal „Casa Creştină”.

   În cuvântul său inaugural, Înaltpreasfinţia Sa a evidențiat aportul acestei importante instituții filantropice eparhiale în sprijinirea misiunii sociale a Bisericii noastre strămoșești, pe aceste meleaguri, în împărtășirea de iubire și solidaritate celor aflați în nevoie.

   În cadrul întrunirii, Pc. Pr. dr. Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial și Vicepreședinte al acestei instituții social-filantropice eparhiale, împreună cu Pc. Pr. Adrian Rada, Director executiv, au prezentat raportul de activitate pe anul 2017, raportul financiar-contabil și raportul de certificare al cenzorului. Au fost discutate și alte chestiuni administrative legate de buna funcționare a instituției.

   Din bogata activitate a instituției, amintim de faptul că: a fost acordată consiliere socială și juridico-administrativă pentru persoane defavorizate în cadrul a 161 de ședințe, au fost acordate ajutoare în îmbrăcăminte și rechizite pentru 22 familii, au fost realizate 42 de anchete sociale în Municipiul Târgoviște, au fost oferite alimente pentru 55 familii aflate în situații de risc social. În parteneriat cu Societatea Biblică Interconfesională din România, s-a desfășurat cursul Vindecarea traumei-ajutor din partea Bisericilor, la care au participat 24 de clerici și 6 asistenți sociali din Eparhie. S-au organizat 66 de ateliere de lucru cu voluntari ai Centrului, cu copii proveniți din familii defavorizate și cu 112 copii instituționalizați.În cadrul Căminului Social de tip familial „Sf. Ier. Nicolae” sunt îngrijiți 6 copii, care au beneficiat de educație adecvată și tabere spirituale.

   Au fost încheiate contracte de colaborare cu 11 unități de învățământ, 2 primării, 52 parohii, un O.N.G. și 3 unități de asistență socială. În parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița și Consiliul Național al Tinerilor Instituționalizați a fost derulat proiectul Vara asta e a mea!, în cadrul căruia 16 tineri instituționalizați, proveniți din 3 centre sociale, au urmat cursul de inițiere în limba engleză. Împreună cu voluntari ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Anti Drog Dâmbovița s-au desfășurat 11 întâlniri de informare cu privire la efectele nocive ale consumului de alcool și tutun, dar a fost organizat și un curs de formare pentru 24 voluntari ai instituției mai sus menționate.

   Reamintim că Asociaţia Centrul Diaconal „Casa Creştină” a fost constituită în anul 2004, la inițiativa Înaltpreasfinției Sale, fiind o instituție a Eparhiei noastre ce exprimă iubirea solidară față de aproapele, prin intermediul unor proiecte și programe care mediază lumina milostivirii dumnezeiești în societatea noastră contemporană.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI