You are currently viewing ADUNAREA GENERALĂ A CASEI DE AJUTOR RECIPROC A CLERULUI ŞI SALARIAŢILOR BISERICEŞTI DIN EPARHIA TÂRGOVIŞTEI

ADUNAREA GENERALĂ A CASEI DE AJUTOR RECIPROC A CLERULUI ŞI SALARIAŢILOR BISERICEŞTI DIN EPARHIA TÂRGOVIŞTEI

  

   Joi, 18 ianuarie 2018, sub președinția Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, la Centrul Eparhial din Târgoviște, a avut loc ședința Adunării Generale anuale a Casei de ajutor reciproc a clerului şi salariaţilor bisericeşti din Arhiepiscopia Târgoviştei (C.A.R.). Această întrunire a avut ca scop prezentarea dării de seamă cu privire la activitatea pe anul 2017 a acestei instituții filantropice a Eparhiei noastre.

   În alocuțiunea Sa, Chiriarhul nostru a prezentat importanța deosebită, în plan social-filantropic a acestei instituții eparhiale, non bancare și non profit, care acordă ajutoare membrilor ei ce se confruntă, temporar, cu greutăți financiare, ca semn de solidaritate și ajutor creștin.

   Evenimentul a fost deschis cu susținerea dării de seamă anuale, de către Pc. Pr. Valeriu Gheorghe, preşedintele instituției, după care a fost prezentat contul de execuție bugetară, bugetul de venituri și cheltuieli și raportul Comisiei de Cenzori, iar, la final, au fost abordate chestiuni curente privind bunul mers al instituției.

   Amintim, că, în prezent, Casa de Ajutor Reciproc a clerului şi a salariaţilor bisericeşti din Arhiepiscopia Târgoviştei are 1.153 membri titulari, iar, în anul 2017, a acordat 145 împrumuturi, în valoare de 1.688.575 lei.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI