You are currently viewing ADUNAREA GENERALĂ A CASEI DE AJUTOR RECIPROC A CLERULUI ŞI SALARIAŢILOR BISERICEŞTI

ADUNAREA GENERALĂ A CASEI DE AJUTOR RECIPROC A CLERULUI ŞI SALARIAŢILOR BISERICEŞTI

 

     

 

      La Târgoviște, a avut loc, marți, 22 ianuarie 2019, Adunarea Generală a Casei de Ajutor Reciproc a Clerului şi Salariaţilor Bisericeşti din eparhia noastră.

      Desfășurată sub președinția Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, la Centrul Eparhial din Târgoviște, întrunirea a avut ca obiectiv central prezentarea dării de seamă cu privire la activitatea desfăşurată în anul 2018.
      În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a apreciat importanța deosebită a acestei instituții atât financiare, dar și filantropice și misionare a Eparhiei noastre, care concentrează solidaritatea și filantropia în comunitatea noastră locală, oferind membrilor ei ajutorul necesar pentru depășirea unor probleme sau provocări, cu demnitate și responsabilitate.
      Întrunirea a fost inaugurată de Pc. Pr. Valeriu Gheorghe, preşedintele instituției, după care, sub coordonarea Pc. Pr. Ionuţ Ghibanu, Vicar Eparhial, au fost prezentate Contul de execuție bugetară, Bugetul de venituri și cheltuieli, precum și Raportul Comisiei de Cenzori.
         În finalul ședinței, au fost dezbătute diverse probleme referitoare la activitatea instituției în anul 2019.
      Casa de Ajutor Reciproc a clerului şi a salariaţilor bisericeşti din Arhiepiscopia Târgoviştei are 1.096 membri titulari, iar, în anul 2018, a acordat 168 împrumuturi, în valoare de 2.219.000 lei.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI