You are currently viewing ALEGERI ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI PENTRU ADUNAREA EPARHIALĂ (2022-2026)

ALEGERI ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI PENTRU ADUNAREA EPARHIALĂ (2022-2026)

În cele zece circumscripții electorale ale Arhiepiscopiei Târgoviștei au avut loc, joi, 5 mai 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, alegerile eparhiale.

Cu acest prilej, sub coordonarea Președinților de circumscripții, au fost aleși noii membri ai Adunării eparhiale pentru următorii 4 ani (2022-2026). Este vorba despre cei 10 clerici, aleși de către preoții constituiți în colegii electorale, pe circumscripții, și cei 20 de membri ai aceluiași înalt for eparhial, aleși de către delegaţii consiliilor parohiale, constituiţi, de asemenea, în colegii electorale mireneşti, pe circumscripţii.

Reamintim faptul că, potrivit Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice şi patrimoniale ale eparhiei. Este alcătuită din reprezentanţii aleşi ai clerului şi ai credincioşilor, în proporţie de o treime clerici şi două treimi mireni fiind aleși pentru un mandat de patru ani.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI