You are currently viewing ALTEȚA SA REGALĂ PRINCIPELE RADU AL ROMÂNIEI A FOST PRIMIT DE ÎNALTPREASFINȚITUL PĂRINTE MITROPOLIT NIFON

ALTEȚA SA REGALĂ PRINCIPELE RADU AL ROMÂNIEI A FOST PRIMIT DE ÎNALTPREASFINȚITUL PĂRINTE MITROPOLIT NIFON

 

   Luni, 25 aprilie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON a primit, la Reședința Eparhială, pe Alteţa Sa Regală Principele Radu al României, însoţit de unul din consilierii Casei Regale.
   Discuțiile, purtate într-o atmosferă cordială, au fost centrate pe importanța Bisericii străbune în societatea contemporană, ca factor de stabilitate și echilibru, precum și despre rolul Casei regale în crearea României moderne. S-a evidenţiat rolul pe care Târgoviștea, importantă vatră de spiritualitate şi cultură românească, l-a avut în istoria noastră naţională.
   A fost rememorat momentul de la 8 septembrie 2001, când la inițiativa Înaltpreasfinției Sale, cu ocazia Zilei Municipiului Târgoviște, au participat la această sărbătoare Majestățile Lor Regele Mihai I și Regina Ana, alături de foștii șefi ai statului și președintele de atunci al țării, ca semn de reconciliere și înțelegere.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI