You are currently viewing ANUL NOU LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

ANUL NOU LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

     

     

 

   În prima zi a anului 2020, miercuri 1 ianuarie, credincioșii din Târgoviște au venit în număr mare, la Catedrala din Târgoviște, pentru a participa la Sfânta Liturghie, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de preoți și diaconi, cu ocazia sărbătorii Tăierii împrejur cea după Trup a Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei.

   În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat semnificația sărbătorii Tăierii împrejur a Domnului, vorbind despre rostul ei teologic în iconomia mântuirii, de anticipare a Botezului și desăvârșire a legii vechi. Apoi, a evocat personalitatea de înțelept Ierarh, bun teolog și renumit filantrop a Sf. Vasile cel Mare, cel ce a rămas cunoscut în istoria Bisericii noastre prin impresionanta sa operă social-filantropică denumită Vasiliada, dar și ca întemeietor al monahismului, renumit misionar, ascet și liturgist al Răsăritului ortodox.

   Pentru că este începutul Noului An civil, Înaltul Ierarh a evidențiat necesitatea sfințirii timpului, prin viața fiecăruia dintre noi, prin trăirea și promovarea principiilor Evangheliei lui Hristos în viața cotidiană.

   La final, Mitropolitul Nifon a săvârșit o slujbă de pomenire pentru Arhiepiscopul Vasile Costin, predecesorul său.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI