You are currently viewing Anul nou la Catedrala din Târgoviște

Anul nou la Catedrala din Târgoviște

 

 

              

 

 

Cu ocazia Sărbătorii Tăierii împrejur cea după Trup a Domnului nostru Iisus Hristos şi a Sf. Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, vineri, 1 ianuarie 2016, la Catedrala din Târgoviște, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, împreună cu preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum pentru noul an civil 2015, în prezența a numeroși credincioși.
   În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a aprofundat semnificația spirituală a praznicului împărătesc al Tăierii împejur a Domnului Hristos ca prefigurare a Tainei Sfântului Botez și a evocat chipul luminos și hotărât al Sf. Vasile cel Mare, unul din cei mai respectați și cunoscuți Părinți ai Bisericii nedespărțite, care a fondat instituțional opera social-filantropică creștină, cunoscută sub numele de Vasiliada, sursă de inspirație până astăzi a iubirii față de aproapele.
   Model de Ierarh și misionar angajat profund în răspândirea principiilor evanghelice, Sfântul Vasile este unul din teologii redutabili ai primelor secole creștine, fiind creatorul liturghiei care-i poartă numele și autorul unei vaste opere doctrinare prin care a contribuit la dezvoltarea gândirii creștine.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI