You are currently viewing ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI A PARTICIPAT ÎN MARȘUL ÎMPOTRIVA VIOLENȚEI DOMESTICE

ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI A PARTICIPAT ÎN MARȘUL ÎMPOTRIVA VIOLENȚEI DOMESTICE

          

     

 

   Joi, 23 noiembrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, Arhiepiscopia Târgoviștei s-a alăturat Marșului împotriva violenței domestice, organizat de Primaria Municipiului Târgoviște, prin intermediul Direcției de asistență socială, împreună cu alte instituții de pe plan local, la el participând elevi seminariști și studenți teologi.

   În cadrul acestei acțiuni, au fost scandate sloganuri anti-violență, au fost oferite flori și s-au aprins lumânări, reprezentând numărul persoanelor, victime ale violenței familiale.

   În mesajul transmis cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a reiterat faptul că violența este o formă de gravă încălcare a demnității umane, de necinstire a chipului lui Dumnezeu din om și de manifestare în contradicție cu moștenirea creștină a civilizației noastre. Este o umilire a omului de către om, un rău personal și social care trebuie combătut, cu înțelepciune și curaj.    De aceea, se impune o colaborare mai strânsă între oameni și instituții pentru ca cei dominați de violență să fie ajutați să se vindece, iar victimele lor să depășească traumele unui astfel de comportament.

   Reamintim că Biserica noastră străbună este implicată, prin intermediul a numeroase programe și proiecte, derulate cu diferite instituții, în prevenirea și combaterea violenței, ori tratarea victimelor violenței, pe întreg cuprinsul țării, iar, prin misiunea sa pastorală de la parohii, promovează pacea, bunătatea, blândețea, iubirea și buna înțelegere între oameni.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI