You are currently viewing ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI A PREMIAT PE CEI 421 DE ELEVI PARTICIPANȚI LA CONCURSUL ȘCOLAR EPARHIAL DEDICAT SFINTEI SCRIPTURI

ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI A PREMIAT PE CEI 421 DE ELEVI PARTICIPANȚI LA CONCURSUL ȘCOLAR EPARHIAL DEDICAT SFINTEI SCRIPTURI

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, luni, 14 noiembrie 2022, la Seminarul Teologic Liceal „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, a avut loc premierea participanților la Concursul școlar eparhial „Sfânta Scriptură – izvor al înțelepciunii și al inspirației”, dedicat Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului.
Pentru clasele a VII-a și a VIII-a, câștigătorii sunt: Mihail Iustin Stan, coordonat de Prof. Ion Mădălin Tudor (Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște); Maria Mihaela Dună, coordonată de Insp. Simona Maria Mihai (Școala Gimnazială „Coresi” din Târgoviște), și George Paul Răceanu, coordonat de Prof. Edith Nicoleta Cristea (Școala Gimnazială „I.Al. Brătescu-Voinești” din Târgoviște).
Pentru clasele a IX-a și a X-a, câștigătorii sunt: Cătălin Gagiu, coordonat de Prof. Mihaela Morariu (Liceul Tehnologic Pucioasa); Ana Maria Sandu, coordonată de Pr. prof. Ștefănel Gheorghe (Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște), și Alina Elena Arzoiu, coordonată de Prof. Daniela Rainea (Liceul „Aurel Rainu” din Fieni).
Pentru clasele a XI-a și a XII-a, câștigătorii sunt: Nicușor Ionuț Dumitru, coordonat de Prof. Floricica Ștefan (Colegiul Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște); Elena Andreea Amuza, coordonată de Pr. prof. Marian Badea (Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște), și Maria Talida Șerb, coordonată de Prof. Ion Mădălin Tudor (Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște).
Concursul organizat de Arhiepiscopia Târgoviștei, Asociația Profesorilor de Religie-filiala Dâmbovița și Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, cu aprobarea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, la care s-au înscris 421 elevi de la școlile gimnaziale și liceele din Municipiul Târgoviște și orașele Pucioasa, Fieni, Moreni, Titu, Răcari și Găești, a fost lansat în data de 3 octombrie 2022 și s-a încheiat în data de 13 noiembrie 2022 – Ziua Bibliei, în care este sărbătorit Sfântul Ioan Gură de Aur, personalitate marcantă a întregii lumi creștine și unul din cei mai mari exegeți ai Sfintei Scripturi din toate timpurile.
Toți elevii și profesorii lor coordonatori au primit din partea Înaltpreasfinției Sale premii constând în: sume de bani, numeroase volume eparhiale, calendare bisericești pe anul 2023 și diplome.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI