You are currently viewing ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI – PRIMUL LOC PE ȚARĂ ÎN CAMPANIA PRIVIND SUSȚINEREA FAMILIEI TRADIȚIONALE

ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI – PRIMUL LOC PE ȚARĂ ÎN CAMPANIA PRIVIND SUSȚINEREA FAMILIEI TRADIȚIONALE

 

 

               

Comitetul de inițiativă local central, constituit la nivelul județului Dâmbovita, în scopul promovării propunerii legislative a cetățenilor, privind revizuirea articolului 48, alin. 1, din Constituția României, a strâns, cu sprijinul Arhiepiscopiei Târgoviștei, 155.705 semnături de susţinere, situându-ne astfel pe primul loc pe țară în cadrul acestei campanii.
   Inițiativa de revizuire, în sensul precizării explicite că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, nu între soţi, aşa cum este acum, apartine „Coaliției pentru Familie„, o mișcare civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă celor care împărtășesc valorile familiei tradiționale.
   Cu binecuvântarea Înaltpreasfințituui Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, Eparhia noastră a oferit sprijin acestei inițiative, deoarece familia, constituită dintrun bărbat și o femeie, reprezintă normalitatea, principalul fundament al societății noastre și premiza unei dezvoltări armonioase a tinerei generații.
   Precizăm că la nivel național campania se va încheia în luna mai a acestui an, iar în urma validării acestei inițiative se va putea organiza un referendum prin care să se decidă inserarea, în Consituția României, a faptului că instituția căsătoriei are în vedere numai legătura dintre un bărbat și o femeie.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI