You are currently viewing ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI RECOMPENSEAZĂ TINERI MERITUOȘI CU TABERE DE VARĂ LA MĂNĂSTIREA PEȘTERA

ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI RECOMPENSEAZĂ TINERI MERITUOȘI CU TABERE DE VARĂ LA MĂNĂSTIREA PEȘTERA

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la Centrul Cultural-Misionar al Arhiepiscopiei Târgoviștei, de la Mânăstirea Peștera Ialomiței, în perioada 1-5 iulie 2024, se desfășoară două tabere pentru tineri merituoși din Eparhia noastră.

Prima tabără de vară oferită de Arhiepiscopia Târgoviștei a debutat luni, 1 iulie 2024, când cei 18 tineri care fac parte din grupa de cateheză de la Parohia Butoiu de Sus, Protoieria Găești, care a obținut locul I, la nivel eparhial, la Concursul Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, sub coordonarea Pc. Pr. paroh Ștefan Nica și a dnei Prof. Laura Stănescu, au ajuns la Mănăstirea Peștera.

Cei 20 de elevi care au obținut primele locuri la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Religie și a Olimpiadei Naționale Interdisciplinare de Limba și Literatura Română și Religie „Cultură și spiritualitate românească”, vor beneficia de cea de-a doua tabără, programată în perioada 3-5 iulie 2024, care va fi coordonată de Pr. prof. dr. Bogdan Gabriel Stana și de Pr. prof. Teodor Romario Tudorache.

Toți participanții primesc din partea Înaltpreasfințitei Sale daruri constând în icoane, obiecte bisericești și tipărituri recent publicate la Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei, în seriile editoriale dedicate catehizării tinerilor, iar programul interactiv al taberelor cuprinde: vizitarea Peșterii Ialomiței și drumeție în jurul lacului Bolboci, drumeții montane la monumentele naturale ale Bucegilor – Sfinxul și Babele, activități recreative în aer liber, plimbare cu telecabina, foc de tabără, seri duhovnicești, ateliere de creație, de dezvoltare personală și a lucrului în echipă, jocuri și concursuri de cultură generală.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI