You are currently viewing ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI S-A IMPLICAT ÎN MARȘUL ANTI-VIOLENȚĂ

ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI S-A IMPLICAT ÎN MARȘUL ANTI-VIOLENȚĂ

   

          

 

   Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, vineri, 25 noiembrie 2016, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei au participat la Marșul împotriva violenței, organizat de Primaria Municipiului Targoviste, prin intermediul Direcției de asistență socială si cu alte instituții din Municipiul Târgoviște.

   În cadrul acestei acțiuni, au fost scandate sloganuri anti-violență, au fost oferite flori și s-au aprins lumânări, reprezentând numărul persoanelor, victime ale violenței familiale.

   În mesajul transmis cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat faptul că Ortodoxia strămoșească se pronunță ferm, hotărât și clar împotriva oricărei forme de violență, mai ales față de cea familială, considerând că familia este o instituție sacră, ce trebuie să răspândească pace, buna înțelegere, iubire, solidaritate și bucurie. Prin urmare, îndemnăm pe toți fiii și fiicele noastre să respingă cu fermitate orice formă de violență, fizică sau verbală, ca porniri nefirești și străine de spiritul valorilor evanghelice.

   Împreună cu alte instituții social-filantropice, Biserica noastră este angajată astăzi în vindecarea acestei boli a sufletului – violența, povățuind pe clerici și mireni să facă totul pentru a stopa astfel de atitudini nefaste, păguboase și inumane.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI