You are currently viewing AU APĂRUT CALENDARELE BISERICEȘTI PE ANUL 2021 EDITATE DE ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

AU APĂRUT CALENDARELE BISERICEȘTI PE ANUL 2021 EDITATE DE ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

.   .    

      Au apărut noile calendarele bisericești, pentru anul 2021, tipărite de Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei, sub îndrumarea și Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon. 

      Noile calendare bisericești, pe anul 2021, sunt instrumente liturgice absolut necesare pentru misiunea pastorală a Bisericii noastre, fiind tipărite în condiții grafice excepționale, în variantele deja clasice: de perete, foaie și agenda. 

       Ele pot fi achiziționate de la toate parohiile și mânăstirile din Eparhia noastră şi de la cele două magazine de obiecte bisericeşti Municipiul Târgoviște (de pe Calea Domnească nr. 261, în cadrul Centrului Social Creştin, şi la cel din Bd. Independenţei bl.O3, Sc. A, parter).

       Deosebit de important este să se știe că, în această perioadă, existã spre vânzare, calendare pe anul 2021, altele decât cele tipãrite de cãtre Biserica Ortodoxã Română, care conţin foarte multe erori, ori sunt chiar falsuri, adicã calendare din anii trecuţi, care au numai anul modificat, și care induc în eroare cumpărătorii de bună credință, încălcând legea nr. 103/1992, cu toate modificãrile ulterioare, care prevede, la art. 2, cã obiectele de colportaj, calendarele și lumânările pot fi comercializate în mod exclusiv numai de către cultele religioase. De aceea, oricine altcineva (persoanã fizicã sau juridicã), ce desfãşoarã astfel de activitãţi, ca cele menţionate mai sus, se situeazã în afara cadrului legal.

       Reamintim că, prin achiziţionarea calendarelor şi a lumânãrilor este sprijinită misiunea pastorală a Bisericii noastre, de aceea, recomandăm credincioșilor noștri sã le cumpere doar de la bisericile parohiale, mânãstirile şi magazinele noastre bisericeşti, pentru a evita achiziționarea din surse îndoielnice din punct de vedere al corectitudinii datelor calendaristice.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI