You are currently viewing AU DEBUTAT TABERELE DE TINERET ORGANIZATE DE ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI LA MĂNĂSTIREA PEȘTERA

AU DEBUTAT TABERELE DE TINERET ORGANIZATE DE ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI LA MĂNĂSTIREA PEȘTERA

În perioada 24-28 iulie 2023, se desfășoară, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la Centrul Cultural-Misionar al Arhiepiscopiei Târgoviștei, de la Mânăstirea Peștera Ialomiței, două tabere de pentru tineri merituoși din Eparhia noastră.

Astfel, luni, 24 iulie 2023, cei 36 de tineri care fac parte din grupa de cateheză de la Parohia Vulcana Pandele, Protoieria Pucioasa, care a obținut locul I, la nivel eparhial, la Concursul Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”, sub coordonarea Pc. Pr. paroh Dănuț Vancea și a Pc. Pr. Radu George Dinescu, au ajuns la Mănăstirea Peștera, în tabăra de vară oferită de Arhiepiscopia Târgoviștei.

În perioada 26-28 iulie 2023, cei 20 de elevi care au obținut primele locuri la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Religie și a Olimpiadei Naționale Interdisciplinare de Limba și Literatura Română și Religie „Cultură și spiritualitate românească”, vor beneficia de tabăra ce va fi coordonată de Pc. Pr. prof. Cosmin Ionuț Filip.

Programul interactiv al taberelor cuprinde: vizitarea Peșterii Ialomiței, drumeții montane la monumentele naturale ale Bucegilor, jocuri și concursuri de cultură generală, activități recreative în aer liber, foc de tabără, seri duhovnicești, ateliere de creație, de dezvoltare personală și a lucrului în echipă.

Toți tinerii participanți la taberele de vară oferite de Arhiepiscopia Târgoviștei au primit din partea Înatpreasfințitei Sale daruri constând în icoane, obiecte bisericești și tipărituri recent publicate la Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei, în seriile dedicate catehizării tinerilor.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI