You are currently viewing AU ÎNCEPUT CONFERINȚELE PASTORAL-MISIONARE DIN PRIMUL SEMESTRU ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

AU ÎNCEPUT CONFERINȚELE PASTORAL-MISIONARE DIN PRIMUL SEMESTRU ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

 

  

   Joi, 5 iulie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Pc. Pr. Vicar și Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, a prezidat Conferința Pastoral-Misionară cu tema „Anul omagial al unității de credință și neam și Anul comemorativ al fauritorilor Marii Uniri de la 1918”, pentru preoții din Protoieria Târgoviște Sud și Titu, ce s-a desfășurat la Centrul Intenațional de Conferințe al Universității Valahia din Târgoviște.
   În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat contribuția Bisericii noastre străbune la realizarea Marii Unirii, mai cu seamă prin intermediul personalităților bisericești ce au militat pentru unitatea națională și de credință, dar și prin intermediul culturii și al spiritualității.
   Referatele au fost susținute de către Pr. conf. univ. dr. Mihai Teodorescu, de la Capela Universității Valahia, Pr. George Miloș, de la Parohia Vizurești, și Pr. Andrei Sergiu Niculăescu, de la Parohia Boteni.
   La final, au fost discutate probleme administrative curente și au avut loc discuții fructuoase asupra referatelor prezentate.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI