You are currently viewing AU ÎNCEPUT CONFERINŢELE PASTORAL-MISIONARE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIŞTEI

AU ÎNCEPUT CONFERINŢELE PASTORAL-MISIONARE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIŞTEI

        

 

 

   Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON a prezidat luni, 11 iulie 2016, lucrările Conferinței Pastoral-Misionare de Primăvară, cu tema “Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului ortodox”, pentru preoții din protoieriile Târgovişte Sud şi Pucioasa, ce s-au desfășurat la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii “Valahia” din Târgovişte.
   În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a evidenţiat principalele necesităţi misionare cu privire la pastoraţia tinerilor, obstacolele legate de principiile lumii moderne, precum şi nevoia intensificării activităţilor cu tinerii la parohiile din Eparhia noastră.
   În cadrul referatelor susţinute, preoţii care au conferenţiat au abordat cele mai importante aspecte ale misiunii pastorale parohiale cu privire la tineri, după care au avut loc dezbateri pe baza celor prezentate, precum și referitor la probleme practice, administrative şi gospodărești din cadrul parohiilor.
   Înaltpreasfinţia Sa a fost însoţit de Pc. Pr. dr. Ionuţ GHIBANU, Vicar eparhial, şi Pc. Preoţi consilieri Victor DRĂGHICESCU şi Ionuţ ILEANA.
   Precizăm că vor urma astfel de conferințe și pentru preoții din celelalte trei protoierii ale Arhiepiscopiei Târgoviștei, în perioada imediat următoare.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI