You are currently viewing AU ÎNCEPUT CONFERINȚELE PREOȚEȘTI PASTORAL MISIONARE DE TOAMNĂ ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

AU ÎNCEPUT CONFERINȚELE PREOȚEȘTI PASTORAL MISIONARE DE TOAMNĂ ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

 

 

  

 

   Luni, 6 noiembrie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a prezidat Conferința pastoral-misionară cu tema „Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”, pentru preoții din protopopiatele Târgovişte Sud şi Pucioasa, ce a avut loc la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii „Valahia” din Târgovişte.
   În cuvântul rostit cu acest prilej, atât la deschidere, cât și la cocnluzii, Înaltpreasfinția Sa a evocat personalitatea Patriarhului Justinian Marina și al apărătorilor Bisericii noastre strămoșești în apărarea, păstrarea și promovarea valorilor evanghelice în perioada regimului comunist.
   Referatele au fost susținute de către: Pr. lect. univ. dr. Ignat Adrian (Protoieria Târgoviște Sud), Pr. dr. Stan Mihail Iulian (Protoieria Pucioasa) și Pr. prof. Dobrescu Marian (Protoieria Pucioasa). Ele au abordat personalitatea vrednicului de pomenire Patriarh Justinian și al apărătorilor credinței străbune dintr-o viziune complexă, reliefând importantul lor rol în promovarea Ortodoxiei românești în vremuri de prigoană și restricții.
   După prezentarea referatelor, s-a vizionat filmul Patriarhul Justinian Marina-Biserica sub comunism, realizat de către TRINITAS TV. 

   S-au prezentat de asemenea comunicări din partea Centrului Eparhial cu privire la problematica pastoral-misionară curentă a preoților de la parohii.

 

   BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI