You are currently viewing AUTENTICA SMERENIE MANIFESTĂ PUTERNICA CREDINȚĂ ÎN DUMNEZEU    -Slujire arhierească la Catedrala din Târgoviște –

AUTENTICA SMERENIE MANIFESTĂ PUTERNICA CREDINȚĂ ÎN DUMNEZEU -Slujire arhierească la Catedrala din Târgoviște –

 

În prima Duminică a perioadei liturgice a Triodului, în ziua de 21 februarie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște.

În prezența a numeroși credincioși, a hirotonit întru preot pe tânărul diacon Radu Dinescu, pe seama Parohiei Vulcana Pandele, Protoieria Pucioasa și pe tânărul Marius Cosmin Cătălina întru diacon, pe seama Parohiei Burduca, Protoieria Găești. Ambii sunt absolvenți ai Facultății de Teologie și Științele Educației din cadrul Universităţii Valahia din Târgoviște.

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a evidențiat mesajul misionar și duhovnicesc al Pildei Vameșului și a Fariseului, arătând pericolul falsei smerenii, ca formă ascunsă de mândrie, precum și al neaprofundării credinței prin intermediul  pocăinței. Smerenia este rădăcină tuturor virtuților, ce are puterea de a birui întotdeauna slava deșartă și a ne deschide ușile pocăinței. Adevărată smerenie contribuie la zidirea  noastră sufletească, precum și la sprijinirea eforturilor duhovnicești ale aproapelui. De aceea, avem datoria de a învinge mereu tentația mândriei  fariseului și a alege calea smereniei vameșului, pentru a aprofunda calea mântuirii.

 

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI