You are currently viewing BILANȚUL ANUAL AL ASOCIAŢIEI CENTRUL DIACONAL „CASA CREŞTINĂ” A ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

BILANȚUL ANUAL AL ASOCIAŢIEI CENTRUL DIACONAL „CASA CREŞTINĂ” A ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

În Aula „Sfântul Voievod Neagoe Basarab” a Reședinței eparhiale din Târgoviște, s-a întrunit, luni, 17 ianuarie 2022, Adunarea Generală anuală a Asociaţiei Centrul Diaconal „Casa Creştină”.

Ședința a fost prezidată, în prima parte, de Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar Eparhial și Președintele acestei instituții, delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, iar, apoi de Chiriarhul nostru.

Mitropolitul Nifon a apreciat complexa, variata și necesara activitate a Asociaţiei Centrul Diaconal „Casa Creştină„, care susține misiunea filantropică a Eparhiei noastre, promovând în mediul nostru local, solidaritatea, comuniunea și iubirea creștină, ca expresie a valorilor creștine, ce răspunde unor nevoi sociale concrete.

Pr. Adrian Rada, Directorul executiv al instituției, a prezentat Raportul de activitate pe anul 2021, reliefând câteva din cele mai importante activități desfășurate anul trecut. Dintre acestea reținem proiectele social-filantropice intitulate: „Îmbracă un copil de Sfintele Paști” și „Scrisoare către Moș Crăciun„, care au atras numeroși donatori pentru susținerea unor copii aflați în dificultate și au fost bine mediatizate în mediul on-line.

Au fost prezentate cele mai importante activități ale Centrului Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviștei, precum: realizarea de ședințe de consiliere cu persoane provenite din medii defavorizate pentru obținerea indemnizațiilor sociale și a altor drepturi bănești, anchete sociale pentru familii aflate în situații de risc din Municipiul Târgoviște, dar și oferirea de pachete cu alimente familiilor aflate în situație de risc social.

Cu acest prilej, a fost evocată activitatea din cadrul Centrului rezidențial de tip familial Sf. Ier. Nicolae, unde sunt îngrijiți 6 copii, în beneficiul cărora au fost desfășurate mai multe tipuri de activități: cursuri, ateliere, tabere, excursii și drumeții. De asemenea, este de remarcat că unul din beneficiari, Țuțuianu Cătălin, student în anul II la master în comunicare în cadrul S.N.S.P.A. București, a fost invitat să continue în același domeniu, studiile doctorale la instituția menționată anterior.

Apoi, a fost prezentată situația financiară a Asociației, de către Pr. dr. Ionuț Ghibanu, care a subliniat faptul că s-a realizat execuția bugetară prognozată, reușindu-se chiar ca instituția să aibă un excedent bugetar important.

Pr. Alin Ștefan, Secretar eparhial și Vicepreședintele instituției,  a prezentat proiectele de parteneriat și contractele de colaborare derulate în anul 2021. Dintre instituțiile partenere amintim: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, Direcția de Asistență Socială a Primăriei Târgoviște, Societatea Națională de Cruce Roșie, filiala Dâmbovița,  Asociația Română pentru Educație și Dezvoltare, Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia„, Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur„,  Colegiul Național  „Bălașa Doamna„, Colegiul Național  „Ienăchiță Văcărescu „, dar și primării, ong-uri, parohii sau unități de asistență socială.

În cadrul întrunirii, Pc. Pr. dr. Ionuţ Ghibanu, Vicar Eparhial, a prezentat raportul financiar-contabil și raportul cenzorului, care a certificat toate datele prezentate.

La finalul ședinței, au fost discutate și unele probleme administrative legate de buna funcționare a instituției.

Menționăm că Asociaţia Centrul Diaconal „Casa Creştină” a fost constituită în anul 2004, la inițiativa Înaltpreasfinției Sale, este membră a Federaţiei „Filantropia” din Patriarhia Română şi are ca scop exprimarea iubirii solidare față de aproapele prin intermediul unor proiecte și programe care mediază lumina milostivirii dumnezeiești în societatea noastră contemporană.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI