You are currently viewing BINELE ȘI LUMINA BIRUIESC ÎNTOTDEAUNA RĂUL – SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN DUMINICA A VI -A DUPĂ RUSALII

BINELE ȘI LUMINA BIRUIESC ÎNTOTDEAUNA RĂUL – SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN DUMINICA A VI -A DUPĂ RUSALII

   

  

   Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, duminică, 8 iulie 2018, la Catedrala din Târgoviște.
   În cadrul sfintei slujbe a hirotonit întru preot pe tânărul Dan Ilie Rușescu, pe seama Parohiei Răscăieți, Protoieria Găești, după ce sâmbătă, 7 iulie 2018, l-a hirotonit întru diacon, în cadrul Sfintei Liturghii din Catedrala munteană istorică.
   Înaltul Ierarh a evidențiat în cuvântul său de învățătură, în această Duminică a vindecării slăbănogului din Capernaum, că iubirea milostivă a Bunului Dumnezeu iartă, vindecă și dăruiește ajutor necontenit ființei umane, împărtășindu-ne speranță, lumină și puterea de a ne elibera din sclavia răului, a păcatului și a întunericului.
   Chiriarhul nostru a accentuat faptul că binele este cel care triumfă întotdeauna în viața noastră dacă ne deschidem lucrării restauratoare a Domnului Celui Înviat.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI