You are currently viewing BISERICA PAROHIEI SĂCUIENI VA FI TÂRNOSITĂ ÎN ZIUA DE 22 OCTOMBRIE

BISERICA PAROHIEI SĂCUIENI VA FI TÂRNOSITĂ ÎN ZIUA DE 22 OCTOMBRIE

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon va săvârși, în ziua de duminică, 22 octombrie 2023, slujba de târnosire a bisericii Parohiei Săcuieni, cu hramurile „Sfântul Ierarh Nifon” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din satul Săcueni, comuna Gura Ocniței, județul Dâmbovița.

Sfântul locaș a fost ridicat la inițiativa Mitropolitului Nifon și prin strădania preoților Nicolae Nicuț și Sorin-Nicușor Bute, între anii 2003-2023, sub formă de cruce trilobată cu două turle. Pictura a fost realizată în tehnica fresco de pictorul Oprea Olteanu din Târgoviște, catapeteasma din fier forjat a fost realizată de preotul Sorin-Nicușor Bute, iar icoanele au fost pictate de iconarul Mircea Ionescu din satul Crângurile, județul Dâmbovița.

Pentru construirea bisericii au fost utilizate fonduri din partea: Arhiepiscopiei Târgoviștei, Secretariatului de Stat pentru Culte, Consiliului Județean Dâmbovița Consiliului Local al Comunei Gura Ocniței, al unor generoși donatori, precum și enoriașilor parohiei, cu implicarea membrilor Consiliului Parohial.

Invităm credincioșii să participe la acest eveniment duhovnicesc, începând cu ora 8.00. Menționăm că toți cei care vor dori, bărbați și femei, se vor putea închina și intra în Sfântul Altar, până seara târziu.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI