You are currently viewing BROȘURA MISIONARĂ, PENTRU TINERI: „PAROHIA – SPAȚIU SPIRITUAL, CULTURAL ȘI EDUCAȚIONAL FUNDAMENTAL”

BROȘURA MISIONARĂ, PENTRU TINERI: „PAROHIA – SPAȚIU SPIRITUAL, CULTURAL ȘI EDUCAȚIONAL FUNDAMENTAL”

 

      Cu o grafică atrăgătoare și bine realizată, cea de a XX-a broșură misionară dedicată tinerilor a fost tipărită de Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, având ca obiectiv prezentarea parohiei, în special către tineri, ca spațiu spiritual, cultural și educațional fundamental.
      Într-un limbaj atractiv și simplu, cu claritate și o deosebită fluență, broșura evocă parohia ca și comunitate de viață, de solidaritate, de credință, de speranță, de iubire și de istorie, de trecut, prezent și viitor în care trăim și aprofundăm credința noastră. Parohia este astfel o școală sau un laborator al sfințeniei, cadrul propice de creștere și dezvoltare duhovnicească în care se experimentează viața de comuniune cu aproapele și cu Dumnezeu, iar harul Duhului Sfânt coagulează comunitatea, o însuflețește, face din oameni, unul lângă altul, o comunitate, în sensul cel mai autentic al cuvântului.
      Tinerilor de astăzi trebuie să le spunem că „parohia nu este un spațiu ideatic sau ca un muzeu, ci este spațiul sacru al vieții noastre, locul unde trăim sub ocrotirea lui Dumnezeu, călăuziți de El, prin oameni, semne și evenimente, prin binele ce trebuie știut și lărgit. Parohia este asemenea unei școli, unde toți învățăm unii de la alții, mărturisind aceeași credință ortodoxă, ajutându‑ne unii pe alții, oferindu-ne speranță, dăruindu-ne ajutor și pășind înainte, călăuziți de Domnul Însuși”.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI