You are currently viewing CALEA LUMINII LA TÂRGOVIȘTE

CALEA LUMINII LA TÂRGOVIȘTE

                 

     

 

   Joi, 28 aprilie 2016, la Catedrala din Târgoviște, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON însoțit de un sobor de preoți și diaconi, în prezența unor tineri din Comitetele de tineret parohial ale parohiilor din Municipiul Târgoviște și din împrejurimi, elevi ai Seminarului Teologic “Sf. Ioan Gură de Aur” și studenți ai Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității “Valahia”, dar și a numeroși credincioși din istorica capitală munteană, a oficiat slujba Deniei din Joia Mare.
   La finalul sfintei slujbe, Înaltpreasfinția Sa a ieșit pe treptele din fața Catedralei, împreună cu clericii slujitori, numeroșii tineri și credincioși, unde a rostit un cuvânt de învățătură, și a deschis manifestarea intitulată “Calea luminii”, desfăşurată la inițiativa cunoscutului artist plastic Mihai Șerbănescu. La eveniment au luat parte şi reprezentanți ai vieții publice locale.
   În cuvântul său, rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre importanța spirituală a Săptămânii Patimilor, aprofundând semnificația Joii celei Mari, dar și simbolistica luminii care se referă la Mântuitorul Hristos, Lumina lumii. Înaltul Ierarh a evidențiat necesitatea aprofundării învățăturilor evanghelice, pentru ca fiecare dintre noi să devenim mărturisitori ai luminii celei neînserate, a lui Dumnezeu Cel plin de milostivire. Astfel, “Calea luminii” susține prin mesajul pe care-l transmite activitatea pastoral-misionară a Eparhiei noastre, mai ales că lumina este un semn al speranței și bucuriei, al biruinței asupra răului, păcatului și întunericului.
   Reamintim că manifestarea “Calea Luminii” constă în aprinderea unui număr de lumânări similar cu numărul anilor ce au trecut de la începutul erei creștine, la care se adaugă una în plus, pe o distanță de aproximativ 1 km, din fața Catedralei Mitropolitane, înconjurând
sfântul locaș, spre gara principală a orașului.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TRGOVIȘTEI