CANONUL CEL MARE, LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

          

 

 

   Joi, 17 martie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON a oficiat slujba Canonului celui Mare la Catedrala din Târgoviște, însoțit de preoți și diaconi, cu participarea unui mare număr de credincioși.
   La evenimentul liturgic au luat parte elevi ai Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgovişte, studenţi ai Facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii „Valahia” din Târgovişte și tineri din istorica Cetate de Scaun târgovișteană.
   În cuvântul său, Înaltul Ierarh a aprofundat semnificația teologică a Canonului celui Mare pentru viața spirituală a credincioșilor, în perioada Postului Învierii Domnului, explicând importanța deosebită a postului pentru aprofundarea duhovnicească a vieții omului, deoarece îi oferă perspectiva reînnoirii existențiale, a reașezării vieții pe temeliile ei firești, fiind, în același, timp și un act de jertfelnicie și îmbunătățire sufletească.
   Parte a tezaurului de spiritualitate liturgică răsăriteană, Canonul cel mare sau al Sf. Andrei Cretanul (din Creta), este o impresionantă rugăciune de pocăință, în formă poetică, ce reia teme comune biblice și patristice.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI