You are currently viewing CINSTIREA SFINȚILOR ROMÂNI LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

CINSTIREA SFINȚILOR ROMÂNI LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

 

      

   Duminică, 03 iulie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși, a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, ctitoria Sfântului Voievod Neagoe Basarab.
   După ce în întreaga creștinătate, în duminica anterioară, au fost cinstiți toți sfinții, în a doua duminică după Rusalii, în Biserica Ortodoxă Română se face prăznuirea tuturor sfinților care au viețuit și s-au ostenit duhovnicește pe meleagurile românești, dând astfel pildă de bună viețuire nouă, întregului popor român de astăzi.
   În cuvântul de învățătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Înaltul Ierarh le-a vorbit crdincioșilor despre chemarea la misiune a primilor Apostoli ai Mântuitorului Hristos, chemare care are ecouri peste veacuri și este adresată fiecărui credincios în parte. Și după cum primii Apostoli au răspuns imediat chemării lui Hristos, fără să aștepte vreo răsplată sau vreun statut social, tot așa și noi, fiecare, trebuie să ne împlinim necondiționat misiunea în lume. În continuare, amintind de sărbătoarea tuturor sfinților români cunscuți sau canonizați de Biserică, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit i-a îndemnat pe credincioși să aibă pe aceștia pilde de urmat, pentru ca, prin credință și nevoință, prin rugăciune și fapte bune, să dobândească Darurile Duhului Sfânt care s-au revărsat în sfinții poporului român.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI