You are currently viewing COMEMORAREA VICTIMELOR DE LA COLECTIV ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

COMEMORAREA VICTIMELOR DE LA COLECTIV ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

 

   Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, duminică, 30 octombrie 2016, la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște a fost săvarsit, în această seară, parastasul de un an, pentru tinerii care au pierit în teribilul incendiu de la Clubul bucureştean Colectiv. La acest moment comemorativ, au luat parte peste cincizeci de tineri care au dorit să ofere o mărturie de compasiune şi de solidaritate faţă de victimele tragediei de anul trecut, fii şi fiice iubite ale Bisericii noastre.

   Tot, astazi, la cimitirul Parohiei Moara din Groapă a avut loc, în prezenţa familiei, a unor prieteni şi a unor cunoscuţi, comemorarea de un an şi pentru tanărul Laurenţiu Marian Vârlan, decedat în aceiaşi tragedie, şi care-şi doarme somnul de veci în cimitirul parohial mai sus menţionat.

   În toate parohiile Eparhiei noastre, s-au înalțat rugăciuni pentru odihna sufletelor celor care au pierit în catastrofa de acum un an, pentru grabnica vindecare a supravieţuitorilor, dar şi pentru alinarea durerii familiilor greu încercate.

   Reamintim că Arhiepiscopia Târgoviștei a sprijinit financiar familia lui Cristi Filipescu, toboșarul formației târgoviștene Chrom Dioxid, și familia lui Marian Moise, fii ai Eparhiei noastre, grav răniți in tragedia de anul trecut, cu suma totala de 9.400 lei, pentru a sustine tratamentul medical al celor doi.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI