You are currently viewing CONCURS NAȚIONAL DE FOLCLOR LA SEMINARUL TEOLOGIC DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

CONCURS NAȚIONAL DE FOLCLOR LA SEMINARUL TEOLOGIC DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

  

   Marți, 16 aprilie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, s-a desfășurat la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște etapa locală a Concursului Național de Folclor „Tradiție și spiritualitate în satul românesc„, dedicat Anului omagial al satului românesc în Patriarhia Română, și destinat elevilor Seminariilor și Liceelor Teologice Ortodoxe din Patriarhia Română.

   La concurs s-au înscris 10 elevi de la Seminarul Teologic din Târgoviște, iar în urma evaluării portofoliilor, realizată de o comisie de specialitate, au fost acordate următoarele premii: Locul 1 – eleva Bianca Alexandra Onea, Locul 2 – eleva Iasmina Alexandra Prundaru, Locul 3 – eleva Ștefania Busuioc. De asemenea, au fost acordate mențiuni pentru toți ceilalți participanți la concurs. Pr. Dr. Ionuț Ileana – Consilier Învățământ a oferit din partea Înaltului Ierarh premii în bani, diplome, cărți și obiecte bisericești, precum și tabere de vară la Centrul cultural-misionar la Mănăstirea Peștera.

   În perioada următoare, pentru etapa națională a concursului, vor fi trimise la Patriarhia Română primele 3 portofolii, care conțin lucrări legate de tradiții, sărbători și obiceiuri din viața satului românesc, ce evidențiază frumusețea tradițiilor și a portului popular, și unitatea de credință și de neam păstrată în țara noastră prin preoți, învățători și alți oameni vrednici ai satului românesc.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI