You are currently viewing CONCURSUL NAȚIONAL CULTURĂ ȘI SPIRITUALITATE ROMÂNEASCĂ – ETAPA JUDEȚEANĂ, ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

CONCURSUL NAȚIONAL CULTURĂ ȘI SPIRITUALITATE ROMÂNEASCĂ – ETAPA JUDEȚEANĂ, ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

    

   Sâmbătă, 30 martie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște s-a desfășurat etapa județeană a Concursului Național Interdisciplinar Cultură și spiritualitate românească, pentru clasele V-XII.

   La concursul școlar, care a constat în rezolvarea unor subiecte de Religie și de Limba și Literatura Română, au participat 36 de elevi de la instituțiile de învățământ preuniversitar din județul Dâmbovița, toți aceștia primind daruri din partea Înaltului Ierarh, în semn de apreciere și încurajare.

   Elevii au concurat pe patru niveluri de studii, iar primii clasați, de la fiecare nivel, au fost următorii: BARBU DARIA IULIA, clasa a VI-a, Școala Gimnazială „Șerban Cioculescu” din Găești; MILU ANDREEA, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Vasile Cârlova” din Târgoviște; ONEA BIANCA ALEXANDRA, clasa a IX-a, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște; DUMITRACHE C. ANDREEA, clasa a XI-a, Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște.

   Aceștia vor participa la faza națională, care se va desfășura în perioada 15-19 mai 2019, la Mânăstirea Putna, județul Suceava, pentru clasele V-VIII, și în perioada 22-26 mai 2019, la Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, pentru clasele IX-XII.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI