You are currently viewing CONSFĂTUIREA PROFESORILOR DE RELIGIE DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI, LA ÎNCEPUT DE AN ȘCOLAR 2021-2022

CONSFĂTUIREA PROFESORILOR DE RELIGIE DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI, LA ÎNCEPUT DE AN ȘCOLAR 2021-2022

Joi, 16 septembrie 2021, s-au desfășurat on-line Consfătuirile profesorilor de Religie din Arhiepiscopia Târgoviștei, cu prilejul începutului noului an școlar 2021-2022.

Lucrările au fost prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon care, în cuvântul de binecuvântare adresat participanților, a subliniat rolul misionar și educațional fundamental pe care profesorii de Religie îl au în cadrul Bisericii și al Școlii deopotrivă, prin promovarea, cu responsabilitate și creativitate, a unei viziuni spirituale autentic creștine și românești, prin care să cultive în rândul tinerei generații dorința naturală de a cunoaște.

În cadrul consfătuirii a fost reiterată importanța menținerii orei de Religie în trunchiul comun al disciplinelor școlare și au fost menționate demersurile recente ale Bisericii noastre în acest sens; situația Parteneriatelor anuale încheiate dintre parohii și școlile din jurisdicția lor, și sinteza rapoartelor lunare de activitate în baza acestor parteneriate; concursurile și proiectele eparhiale dedicate elevilor în acest an școlar; continuarea sprijinirii de către Arhiepiscopia Târgoviștei, a elevilor merituoși care provin din familii cu diferite dificultăți, prin oferirea de burse școlare, auxiliare didactice, hrană caldă, rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte, și alte chestiuni regulamentare și metodologice cu privire la optimizarea activității didactice.

La eveniment au mai participat: Pc. Pr. dr. Ionuț Ghibanu – Vicar eparhial, Pc. Pr. dr. Ionuț Ileana – Consilier eparhial la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul și Pc. Pr. prof. dr. Mihail Iulian Stan – Inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI