You are currently viewing CORUL SEMINARULUI TEOLOGIC DIN TÂRGOVIȘTE A OBȚINUT PREMIUL I LA OLIMPIADA NAȚIONALĂ CORALĂ DE LA TULCEA– 2023

CORUL SEMINARULUI TEOLOGIC DIN TÂRGOVIȘTE A OBȚINUT PREMIUL I LA OLIMPIADA NAȚIONALĂ CORALĂ DE LA TULCEA– 2023

Corul „Excelsior” al Seminarului Teologic Ortodox Liceal „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște a participat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în perioada 5-7 aprilie 2023, la Tulcea, la Olimpiada Națională Corală.

Dirijat de domnul Prof. drd. Florinel Ciprian Cazan, corul a obținut Premiu I, la Secțiunea Coruri de la liceele/seminariile teologice, la competiție participând douăzeci de coruri din întreaga țară.

La baza jurizării au stat diferite criterii tehnice, precum: gradul de dificultate al repertoriului ales, fidelitatea respectării partiturii, acuratețea intonației, respectarea ritmului, omogenitatea și echilibrul vocilor; criterii stilistice, precum: dicție și frazare, fidelitate stilistică, dar și impresia artistică a corului, evaluându-se personalitatea interpretativă și creativitatea, ținuta și mișcarea scenică.

Reamintim că în cele peste trei decenii de existență a Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște numeroși elevi au obținut, în mod frecvent, premii la Olimpiadele și Concursurile Naționale Școlare, iar în prezent școala are 350 de elevi, atât la gimnaziu, cât și la filologie și la profilul vocațional-teologic.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI