You are currently viewing DENIA PROHODULUI LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

DENIA PROHODULUI LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

 

   

   În Sfânta și Marea Vineri, 14 aprilie 2017, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, cu participarea unui mare număr de credincioși, în majoritate tineri, a săvârșit, în Catedrala din Târgoviște, slujba Deniei Prohodului.
   După cântarea imnului Prohodului, frumoasa cântare liturgică ortodoxă, plină de semnificații spirituale profunde, Înaltpreasfinția Sa a condus procesiunea clericilor și a credincioșilor care a înconjurat istorica Catedrală munteană, ca simbol al punerii în mormânt a Domnului Hristos.
   În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a vobit despre semnificația soteriologică a morții răscumpărătoare și mântuitoare a Domnului Hristos, aprofundând bogata simbolistică teologică a Prohodului Domnului, arătând că Vinerea Sfântă este ziua întemeierii în chip nevăzut a Bisericii, timp de speranță, de lumină și de încredere, deoarece pe jertfa răscumpărătoare a Mântuitorului se întemeiază viața și credința noastră. Înaltul Ierarh a îndemnat pe cei prezenți la înnoirea vieții întru lumina purificatoare a pătimirii și morții Domnului întru așteptarea Învierii Sale biruitoare.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI