You are currently viewing DUMINICA CINCIZECIMII, LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

DUMINICA CINCIZECIMII, LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

          

 

     

 

  Duminică, 31 mai 2015, cu ocazia Duminicii Cincizecimii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, însoțit de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște, eveniment la care au participat numeroși credincioși din Municipiul Târgoviște.
   Cu această ocazie, a fost hirotonit întru diacon tânărul Bădăran Ionuț, pe seama Parohiei Finta, Protoieria Târgoviște Sud, licențiat și absolvent al cursurilor de masterat ale Facultății de Teologie și Științele Educației a Universitățiii Valahia din Târgoviște.
În cuvântul Său, Înaltul Ierarh a evidențiat importanța sărbătorii Pogorârii Duhului Sfânt în istoria mântuirii, ca moment ce încheie ciclul liturgic pascal și inaugurează iconomia sau timpul eclezial. Rusaliile reprezintă actul de naștere al Bisericii, care arată vocația ei misionară, eshatologică și universală, dar și rostul ei soteriologic și anume acela de a fi mijloc de mântuire, dar și semn al bunăvoinței, iubirii și generozității dumnezeiești.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI