You are currently viewing DUMINICA ORTODOXIEI LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

DUMINICA ORTODOXIEI LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

 

   

   Cu ocazia Duminicii Ortodoxiei, în ziua de 5 martie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, însoțit de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște, eveniment liturgic la care au participat numeroși credincioși târgovișteni.

   În cadrul sfintei slujbe, a fost citită Pastorala Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei și a fost efectuată tradiționala colectă pentru Fondul Central Misionar, activitate ce va continua și în perioada imediat următoare.

   În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat faptul că Duminica Ortodoxiei, ca celebrare a biruinței cultului icoanelor într-un anumit moment al istoriei, reprezintă sărbătoarea identității noastre ortodoxe, celebrarea rectitudinii credinței, a comuniunii, în Duhul adevărului, cu Sfinții Părinți, cu tezaurul de spiritualitate autentic drept măritor pe care înaintașii noștri l-au preluat și aprofundat. Totodată, este și un prilej de a ne aminti de toți aceia care și-au dat viața pentru apărarea Bisericii noastre străbune, iar fidelitatea noastră față de credința strămoșească manifestă cel mai bine respectul față de ei și dreapta slăvire a lui Dumnezeu. Astfel, cu toții avem responsabilitatea de a propovădui, prin faptele noastre, credința strămoșilor noștri, de a o sprijini și apăra, precum și de a o transmite nealterată urmașilor noștri.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI